Welkom bij Tomatoworld

Tomatoworld is een organisatie waar bezoekers over de hele wereld uitleg krijgen over de Nederlandse glastuinbouw en al haar innovaties. De kas van Tomatoworld is een field- en innovatie lab voor Data Gedreven Geautomatiseerde Teelt & Robotica. High tech bedrijven testen en valideren hun technologie en vormen een ecosysteem, samen met startups en studenten, om de tuinbouw industrie te transformeren. Door deze cultuur van samenwerking, kennis en ervaring en het gebruik van de nieuwste technologische ontwikkelingen, zoals 5G-technologie, IoT, AI en robotica, toont Tomatoworld het nieuwe businessmodel van de Nederlandse glastuinbouwsector.

De kas van de toekomst

Als een vooraanstaand fieldlab zijn wij toegewijd aan het bevorderen van innovatie, onderzoek en educatie binnen de tuinbouwsector. Ons non-profitinitiatief brengt voortrekkers uit diverse takken van de tuinbouw samen om vooruitstrevend onderzoek te faciliteren en kennis te delen.

Door middel van gespecialiseerde educatieve programma's en strategische samenwerkingsverbanden zetten wij ons in om de toekomst van de tuinbouw te versterken, van het veld tot aan verdere verwerking. Wij streven naar het verkennen van nieuwe technologieën, het verbeteren van methoden en het ontwikkelen van duurzame oplossingen die de toekomst van de tuinbouwsector beïnvloeden.

Tegelijkertijd streven we naar niets minder dan 100% klanttevredenheid. Jouw tevredenheid is onze topprioriteit. Of het nu gaat om ons innovatieve onderzoek, educatieve programma's of samenwerkingsinspanningen, we zorgen ervoor dat elke interactie met ons je volledig tevreden achterlaat.

TOMATOWORLD IS DÉ TUINBOUWKAS ERVARING IN WESTLAND

Missie, visie en doelstellingen Tomatoworld

Missie

Bij Tomatoworld streven we ernaar de waarde van de Nederlandse glastuinbouwsector tot uitdrukking te brengen. Door te testen,  demonstreren en valideren laten we zien dat onze productiemethoden, kennis en technologieën essentiële bijdragen kunnen leveren aan de wereldwijde voedseluitdaging.

Onze technische, innovatieve en duurzame oplossingen voorzien in de voeding, gezondheid en toekomst van deze planeet.

Visie

In een tijd van toenemende vraag naar veilig en voldoende voedsel, gecombineerd met uitdagingen als klimaatverandering, waterschaarste, verspilling, eindigheid van fossiele brandstoffen en urbanisatie, is onze visie om zorgvuldig te produceren met aandacht voor mens en planeet. Tomatoworld ziet zichzelf als de verbindende factor tussen duurzame kennis en efficiënte productie in een geavanceerde, high-tech omgeving.

Waarom

Wij geloven in SHARING = CARING

En wij worden gedreven door onze kernwaarden:

  • Ambitieus
  • Klantgericht
  • Open
  • Passie
  • Verbonden

Ontmoet het team van Tomatoworld

Aart van den Bos

Joyce van Daalen

Nico Ammerlaan

Claudia van Staalduinen

Karin Plaisier

Bestuur

Jos van Mil

Floriske Deutman

Peter Hendriks

Ramon Verdel

Arne van Aalst