5G in de tuinbouw: de volgende stap naar de autonome kas?

5G in de tuinbouw: de volgende stap naar de autonome kas?

De uitrol van 5G mobiele verbindingen komt steeds dichterbij. In dit (online) event vanuit TomatoWorld gaan experts met elkaar in gesprek over de impact die dit zal gaan hebben op bedrijven in de tuinbouw. Over onder meer: datagedreven teelt, plukrobots, slimme track & trace en autonome drones.

 

Meldt U hier aan

Versnellen van 5G-innovatie

In de vakpers voor de tuinbouw worden allerlei nieuwe toepassingen in het vooruitzicht gesteld. Denk aan grootschalige uitrol van sensoren in kassen, waarmee bijvoorbeeld de oogsttijd en opbrengst veel beter voorspeld kan worden, aan kwaliteitscontrole tijdens transport, of aan meer autonome of flexibel inzetbare robots en drones in de kas. De uitrol van 5G, de 5e generatie mobiele netwerken, maakt het straks nog makkelijker om deze toepassingen in te voeren.

De mogelijkheden zijn enorm, maar welke toepassingen voegen nu echt waarde toe? Welke impact hebben die op de systemen, processen en ketens in de tuinbouw? Er ligt nog veel onontgonnen terrein om met elkaar te verkennen. Daarom wordt nu gewerkt aan 5G innovatie omgevingen, zoals ook met TomatoWorld. Met dit event willen we u hierover informeren en inspireren, en vertellen we over ondersteuning die u kunt ontvangen om deze technologie in te zetten in uw bedrijf.

Programma dinsdag 6 juli, 10:00-11:00 uur

Aan tafel spreken experts uit de tuinbouw en experts op digitalisering met elkaar over de specifieke mogelijkheden, maar ook uitdagingen die de komst van 5G met zich meebrengt. Van datagedreven teelt tot plukrobots: wat is nu écht de meerwaarde? Met welke aanpassingen en investeringen krijg je te maken? En wanneer is het eigenlijk beschikbaar? Met:

  • Ab van Marrewijk (Innovatieve Teler, TomatoWorld)
  • Peter Hendriks (CEO, Hoogendoorn Growth Management)
  • Colinda de Beer (Sr. Business Developer Horticultuur, InnovationQuarter)
  • Lenneke de Voogd (Programma Manager Do IoT Fieldlab, TU Delft)

Er zal ruim gelegenheid zijn tot het stellen van vragen. Raakt u geïnspireerd om zelf ook met 5G te gaan testen? Er zal ook uitleg worden gegeven over Do IoT innovatievouchers die daarbij ondersteunen.