Nieuws

Wij vinden het belangrijk om onze informatie up to date te houden en volgen hiervoor berichtgeving over en in onze sector. Relevante informatie delen wij graag met u op onze website maar ook op onze social media kanalen.
www.facebook.nl/tomatoworld
@tomatoworldNL
www.linkedin.com/tomatoworld

 

Diner in de kas minister en genodigden

Trots dat we dit gezelschap mochten ontvangen in Tomatoworld.

Marjolijn Sonnema‏ Dec 4 Twitter:
Diner van Minister Carola Schouten met AgriNL over de Visie LNV in @TomatoworldNL. Goede maaltijd, en vooral ook goed gesprek over toekomst agro Nederland. @Agrifirm @LTONederland @Avebe_group @PlukonFoodGroup @VanDrieGroup @FrieslndCampina @Rabobank @minlnv

Lees verder

BASF Vegetable Seeds partner Tomatoworld

Omringd door Nunhems trostomaten heet Miranda van den Ende (Tomatoworld) Harm Ammerlaan en BASF van harte welkom als nieuwe partner van Stichting Tomatoworld.

BASF Vegetable Seeds is de wereldwijde specialist in de ontwikkeling van groentezaden voor de professionele tuinbouw. Onder de merknaam Nunhems biedt BASF hoogwaardige zaden, deskundig advies en ondersteunen gespecialiseerde gewasteams de klanten bij het produceren en op de markt brengen van hun producten.

Lees verder

Ministerie van Land- en Tuinbouw van India

भारत से से कृषि और बागवानी मंती मंत्रालय
Remco Huvermann van Koppert Biological Systems met vertegenwoordiger van het Indiase ministerie van Land- en Tuinbouw voor een werkbezoek bij Tomatoworld.

Lees verder

Cultilene en Tomatoworld samen de schouders onder wereldvoedsel problematiek

PERSBERICHT

Saint-Gobain Cultilene (uit Rijen NBr.) is sinds kort partner van informatie- en educatiecentrum Tomatoworld uit Honselersdijk. Cultilene levert Albarino tuinbouwglas, data driven services en innovatieve substraatoplossingen die bijdragen aan het optimaliseren van water- en energieverbruik in de kas.

 

Lees verder

Bereikbaarheid Tomatoworld inzake weg werkzaamheden

Trias Westland start 26 november a.s. met de tweede fase van de aanleg van een warmteleiding op de Zwethlaan. Het betreft de aanleg ter hoogte van de kruising met de Broekpolderlaan tot net voor de kruising met de Middel Broekweg (N466). Periode 26 november -21 december 2018 Bereikbaarheid gemotoriseerd bestemmingsverkeer vanaf de Middel Broekweg (N466).

Fase 2 of the roadworks near Tomatoworld start November 26th. Period 26 November - 21 December 2018 accessibility of motorised local traffic from Middel Broekweg (N466).

 

Lees verder

Eerste oogst hybride Belichtingsproef Tomaat

September dit jaar zijn er nieuwe tomaten geplant voor het project Hybride Belichting Tomaat
bij Delphy Improvement Centre. In dit project worden  grove trostomaten geteeld onder  een combinatie van LED en SONT belichting. Deze week zijn de eerste tomaten geoogst. Het hoofdras is Merlice van De Ruiter. Dat is geen toeval, want Merlice is een van de sterkste en meest productieve rassen onder lampen.

Lees verder

ZATERDAG BIJBAAN

STUDENTEN: GRIJP DEZE KANS!
Ben jij (of ken jij) die ondernemende en creatieve student die het leuk vind de marketing, acquisitie, uitvoering en rondleidingen voor de zaterdagen te verzorgen?! Dan is Tomatoworld op zoek naar jou! 

Lees verder

Rabobank Westland verlengt partnerschap

Rabobank Westland committeert zich na 10 jaar opnieuw voor 3 jaar aan het initiatief Tomatoworld. Als dé glastuinbouwbank van Nederland ondersteunt zij niet alleen Tomatoworld, maar geeft de Rabobank financiële steun aan tal van projecten in de glastuinbouw. Om zo de slagkracht van de sector te helpen vergroten. Want samen zijn we sterker en creëren we kansen!

Lees verder

Koppert Biological Systems neemt per 1 november a.s. de biologische gewasbeschermingsactiviteiten over van Horticoop B.V.

Lees verder

Delphy: Voortzetting kennisontwikkeling LED belichting in tomaat

Op woensdag 12 september is afdeling 2 bij Delphy Improvement Centre wederom geplant om de kennisontwikkeling van LED belichting in tomaten verder uit te diepen. Het project dat al jaren loopt op initiatief van meerdere private partijen wordt dit jaar wederom doorgezet. 5 jaar op rij zijn er proeven gedaan om de teelt van tomaten met 100% LED belichting te ontwikkelen. Bijzonder deze komende belichte teelt is dat de belichtingsconfiguratie een aandeel SON-t zal krijgen.

Lees verder

Tomatoworld open voor consumenten in DAFW

Proeven van 80 verschillende tomatenrassen 🍅🌱en leren over de Nederlandse glastuinbouw en het wereldvoedselvraagstuk: hoe in 2050 ruim 9 miljard monden te voeden. Tomatoworld organiseert 5, 12 en 13 oktober rondleidingen in het kader van de Dutch Agri Food Week | 5 - 16 oktober 2018 speciaal voor consumenten.
5 okt. 14:00-15:30 uur,
12 en 13 okt. 10:00-11:30 uur.
Aanmelden via:
reservering@tomatoworld.nl
Kosten zijn € 7,50 p.p. (kinderen € 5,00).
Graag tot ziens bij #DAFW2018 !

Lees verder

Start Dutch Agri Food Week: 5 - 16 oktober 2018

Inschrijving Dutch Agri Food Week geopend: doe mee! Vierde editie Dutch Agri Food Week: 5 - 16 oktober 2018


Lees verder

Delphy and AgriProFocus start program for Zambian Women Organization Nsabo Yetu

PRESS RELEASE
Delphy and AgriProFocus starts a tailor made training program for the Zambian Women Organization Nsabo Yetu to strengthen the horticultural sector in the North-Western Provence of Zambia.

 

Lees verder

PERSBERICHT: Codema's nieuwe partner Nordian Capital helpt ambities te realiseren

Codema klaar voor verdere groei en internationalisering

Deze ambities gaat Codema realiseren met een nieuwe partner: investerings-maatschappij Nordian Capital. De directie van het bedrijf blijft, met CEO Marcel Koolen, CFO Lennard van der Ham en CCO Gideon de Jager, ongewijzigd.

 

Lees verder

Gids worden in Tomatoworld

Tomatoworld is altijd op zoek naar gepassioneerde gidsen die het leuk vinden om in het Engels, Frans, Duits of misschien zelfs Chinees, Koreaans of  Japans het verhaal over de grote waarde van de Nederlandse glastuinbouw te vertellen.

Lees verder

Vacature teeltmedewerker

Vacature Teeltmedewerker

Voor onze demonstratiekas met meer dan 80 verschillende tomatenrassen zoeken wij een ervaren teeltmedewerker die alle voorkomende teeltwerkzaamheden kan verrichten.

 

 

Lees verder

Waarom wij doen wat we doen?

De Why, How, What