Hier vind je interessante info over een gezonde levenstijl

Heb je zelf ideeën voor het op gang brengen van bewustwording in lekker en gezond eten en bewegen, laat het ons weten!
info@tomatoworld.nl

Plantaardige voeding in de praktijk

Plantaardige voeding: hoe breng jij dat in de praktijk?

Gemakkelijker gezegd dan gedaan. De Gezondheidsraad pleit in de recente Richtlijnen goede voeding voor een meer duurzaam voedingspatroon: vaker kiezen voor plantaardige producten in plaats van producten uit dierlijke bron. Hoe krijg je als professional je cliënten zover dat ze hiermee aan de slag gaan? Dat leer je op de Voeding Nu-bijeenkomst Plantaardige voeding, mét workshop, op 2 oktober 2018 in Van der Valk hotel Almere. Plantaardige voedingspatronen in de praktijk Het Voedingscentrum adviseert een meer plantaardig voedingspatroon. Hoe gezond en duurzaam is dit nu eigenlijk? Sprekers van het Voedingscentrum, Vlaams Instituut Gezond Leven, GezondBedrijfslijf en onderzoeker-diëtiste Wendy Walrabenstein, geven hun visie op plantaardige en duurzame voeding. En: is er een causaal verband tussen plantaardige voeding en het effect op ziekten als diabetes type 2, kanker en hart- en vaatziekten? Behalve een stuk theorie krijg je concrete handvatten met tips om je cliënten het beste te adviseren over een duurzaam en gezond voedingspatroon.

Workshop gedragsverandering Na de lunch word je meegenomen in een interactieve workshop over gedragsverandering. Hoe zet je inzichten uit de sociale psychologie in om gedrag van (groepen) mensen te veranderen? Gedrag wordt vaak gestuurd door processen waar we ons niet bewust van zijn, bijvoorbeeld door de norm die in jouw omgeving heerst (“Echte mannen eten vlees”). Sommige zorgprofessionals hebben al veel ervaring met het integreren van adviezen over duurzaamheid. Zij adviseren een groter aandeel plantaardige voeding aan hun cliënten in hun praktijk. Hoe doe jij dat? Zijn jouw adviezen voedingskundig verantwoord? Tijdens deze workshop krijg je herkenbare voorbeelden, zodat je je cliënten de juiste duwtjes kunt geven.

Een leerzame dag, die je ook als twee aparte dagdelen kunt bijwonen. Bestemd voor diëtisten, voedingskundigen, gewichtsconsulenten en andere zorgprofessionals die voedingsadviezen geven. Accreditatie: aangevraagd. Voor meer informatie, ga naar: https://www.voedingnu.nl/plantaardigevoeding

Lees verder