Van basisonderwijs tot universiteit

Ontdek de wereld van tomaten

Bij ons bieden we boeiende en educatieve rondleidingen aan voor leerlingen van het basisonderwijs tot aan studenten op universitair niveau. Onze rondleidingen zijn interactief en richten zich op eigentijdse thema's die zowel jonge kinderen als universitaire studenten aanspreken.

Een hoogtepunt van onze educatieve ervaring is een bezoek aan ons fieldlab, een test- en demonstratiekas bij Tomatoworld. Hier krijgen leerlingen en studenten de kans om met eigen ogen te zien hoe verschillende tomatenrassen worden geteeld met behulp van de modernste technieken. Ze zullen de zoemende hommels horen en ontdekken welke technieken worden toegepast om prachtige en smaakvolle tomaten te produceren.

Tijdens de rondleiding leren ze ook hoe ziekten en plagen op een biologische wijze worden aangepakt, en natuurlijk krijgen ze de kans om te proeven van de diverse soorten tomaten die we kweken. Onze educatieve programma's zijn ontworpen om nieuwsgierige geesten te prikkelen en de fascinerende wereld van de tomatenteelt te onthullen.

Of uw leerlingen nu in het primair onderwijs zitten of studenten zijn aan de universiteit, bij ons vinden ze een leerzame en inspirerende ervaring die hen zal helpen de wondere wereld van de tomatenteelt te begrijpen en te waarderen. We heten u van harte welkom om samen met ons de reis naar de tomatenwereld te maken.

Aanbod basis onderwijs

Primair onderwijs

Aanbod voortgezet onderwijs

Onderwijs VO

Aanbod MBO/HBO/WO onderwijs

Onderwijs MBO/HBO/WO

Klimaatvriendelijk

Energieverbruik is en blijft de grootste uitdaging voor de glastuinbouwsector. Als je puur naar de cijfers kijkt, kan dit een schrikbarend effect hebben. Maar daar is ruimte voor nuance. Deze animatie laat zien op welke manieren de sector nu én in de toekomst slimmer met energie omgaat.

Klimaatvriendelijk

Samen met de natuur

De uitgestrekte velden met kassen zijn niet de beste plek voor biodiversiteit. Maar als we breder kijken - uitzoomen op wereldniveau - dan zie je dat kassen een grote rol spelen in efficiënt landgebruik. De kas maakt ruimte voor de natuur. En wat dacht je van de rol die de kassen spelen in het voeden van onze toekomstige wereldbevolking.. Bekijk de animatie om te ontdekken hoe de dat zit.

Video - Samen met de natuur

Techniek die verwondert

Nergens in de voedselwereld wordt zoveel geïnnoveerd als in de kas. Nieuwe technologieën en innovaties vliegen je om de oren. Technologie in de kas gaat met automatisering, kunstmatige intelligentie en robotica steeds een stapje verder. Hoe denk jij dat de toekomst eruit gaat zien? Zijn groene vingers in de toekomst nog wel nodig?

Video - Techniek die verwondert

Goed, leuk en veilig werk

De glastuinbouw dankt haar succes aan de inzet, intelligentie en gedrevenheid van haar werknemers. Van logistiek, IT, finance of techniek: er zijn veel handen nodig. Daarom zorgt de sector goed voor haar mensen, afkomstig uit heel Europa. Benieuwd hoe ze dat doet? Bekijk de animatie.

Goed, leuk en veilig werk

Gezonde groente

Onderzoek wijst uit dat 30% procent van de Europeanen te weinig groente eet. En dat terwijl groente (en fruit) hartstikke gezond zijn! We moeten dus minder suikers, granen en olie gaan produceren en meer groente en fruit. En dat kan op duurzame wijze: in de kas. Wil je weten wat daar het grootste voordeel van is? Bekijk de animatie!

Gezonde groente

Duurzaam verpakken

Het kiezen van de meest duurzame verpakking voor groente en fruit is een kwestie van wikken en wegen. Je moet rekening houden met CO2 uitstoot, waterverbruik en de levensduur van de betreffende tomaat of komkommer. In de sector wordt constant gewerkt aan duurzame verpakkingen: is dat karton, plastic of een ander verrassend alternatief? Ben je benieuwd wat er allemaal al mogelijk is?

Duurzaam verpakken