Wij bieden voor uw leerlingen interactieve rondleidingen met eigentijdse thema's. En natuurlijk brengen de leerlingen een bezoek aan de demonstratiekas van Tomatoworld. Hier kunnen ze met hun eigen ogen zien hoe rond de 35 verschillende tomatenrassen worden gekweekt met de modernste technieken. Ze horen de hommels vliegen en zien wat er allemaal gedaan wordt om een mooie, smaakvolle tomaat te krijgen. Ze leren hoe ziekten en plagen op een biologische wijze worden aangepakt en... natuurlijk proeven ze van de verschillende soorten tomaten.
Voor het voortgezet onderwijs hebben wij programma's die zijn afgestemd op de diverse keuzeprofielen zoals NATUUR & GEZONDHEID en NATUUR & TECHNIEK .
Buiten de standaard rondleiding is het mogelijk om in overleg een programma te maken. Wij beschikken hiervoor over medewerkers met jarenlange ervaring in het onderwijs. Op deze wijze kan een bezoek geheel worden aangepast aan het lesthema van de leerlingen, mits tijdig aangevraagd.
Energieverbruik is en blijft de grootste uitdaging voor de glastuinbouwsector. Als je puur naar de cijfers kijkt, kan dit een schrikbarend effect hebben. Maar daar is ruimte voor nuance. Deze animatie laat zien op welke manieren de sector nu én in de toekomst slimmer met energie omgaat.
De uitgestrekte velden met kassen zijn niet de beste plek voor biodiversiteit. Maar als we breder kijken - uitzoomen op wereldniveau - dan zie je dat kassen een grote rol spelen in efficiënt landgebruik. De kas maakt ruimte voor de natuur. En wat dacht je van de rol die de kassen spelen in het voeden van onze toekomstige wereldbevolking.. Bekijk de animatie om te ontdekken hoe de dat zit.
Nergens in de voedselwereld wordt zoveel geïnnoveerd als in de kas. Nieuwe technologieën en innovaties vliegen je om de oren. Technologie in de kas gaat met automatisering, kunstmatige intelligentie en robotica steeds een stapje verder. Hoe denk jij dat de toekomst eruit gaat zien? Zijn groene vingers in de toekomst nog wel nodig?
De glastuinbouw dankt haar succes aan de inzet, intelligentie en gedrevenheid van haar werknemers. Van logistiek, IT, finance of techniek: er zijn veel handen nodig. Daarom zorgt de sector goed voor haar mensen, afkomstig uit heel Europa. Benieuwd hoe ze dat doet? Bekijk de animatie.
Onderzoek wijst uit dat 30% procent van de Europeanen te weinig groente eet. En dat terwijl groente (en fruit) hartstikke gezond zijn! We moeten dus minder suikers, granen en olie gaan produceren en meer groente en fruit. En dat kan op duurzame wijze: in de kas. Wil je weten wat daar het grootste voordeel van is? Bekijk de animatie!
Het kiezen van de meest duurzame verpakking voor groente en fruit is een kwestie van wikken en wegen. Je moet rekening houden met CO2 uitstoot, waterverbruik en de levensduur van de betreffende tomaat of komkommer. In de sector wordt constant gewerkt aan duurzame verpakkingen: is dat karton, plastic of een ander verrassend alternatief? Ben je benieuwd wat er allemaal al mogelijk is?