Excursie voor VO

Wij bieden voor uw leerlingen interactieve rondleidingen met eigentijdse thema's. En natuurlijk brengen de leerlingen een bezoek aan de demonstratiekas van Tomatoworld. Hier kunnen ze met hun eigen ogen zien hoe 35 verschillende tomatenrassen worden gekweekt met de modernste technieken. Ze horen de hommels vliegen en zien wat er allemaal gedaan wordt om een mooie, smaakvolle tomaat te krijgen. Ze leren hoe ziekten en plagen op een biologische wijze worden aangepakt en... natuurlijk proeven ze van de verschillende soorten tomaten.

Voor het voortgezet onderwijs hebben wij programma's die zijn afgestemd op de diverse keuzeprofielen zoals NATUUR & GEZONDHEID en NATUUR & TECHNIEK .

Vul hier uw aanvraagformulier voor een rondleiding in

Aanvraagformulier scholen

Aanbod voortgezet (VO) onderwijs

BELEEF NATUUR, TECHNIEK & GEZONDHEID
Welke profielkeuze helpt de leerlingen hun idealen te verwezenlijken om onze planeet en de mens gezonder te maken. Leerlingen krijgen handvatten en worden meegenomen in de wereld van de Nederlandse glastuinbouw, beleven hoe deze sector met haar kennis, technologieën en producten kan bijdragen aan de wereldvoedselvoorziening en hoe ze zelf een bijdrage hieraan kunnen leveren (1,5 uur)

NATUUR EN TECHNIEK & GEZONDHEID Dag(deel)programma
De tuinbouw is de perfecte sector om leerlingen die het profiel Natuur en Techniek of Natuur & Gezondheid hebben gekozen, te laten beseffen dat techniek de natuur een handje helpt en dat dit noodzakelijk is om de wereldvoedseluitdaging aan te kunnen gaan. In dit programma maken de leerlingen kennis met de duurzame teeltmethode van de Nederlandse glastuinbouw en de technieken die hierbij worden gebruikt. Ze gaan natuurlijk zelf aan de slag en kruipen in de huid van medewerkers uit deze sector met een functie in de gezondheid of techniek.

PROEVEN UIT DE SMAAKKIST
De smaakkist kan besteld worden voor een smaakles in de klas. Het lesmateriaal geeft de leerkracht de nodige informatie over de geschiedenis van de tomaat, de verschillende smaken, vitamines, mineralen en toepassingen.

Tarieven aanbod voortgezet (VO) onderwijs

Tarieven scholen VO

Hoe gaan we 9,8 miljard mensen voeden?

Deze mondiale uitdaging staat centraal in Tomatoworld en komt in elke rondleiding op verschillende manieren, maar altijd interactief, aanbod. 
- Bevolkingsgroei en urbanisatie
- Eindigheid van fossiele brandstoffen 
- Opwarming van de aarde
- Schaarste van zoet water 
- Verspilling van voedsel 
- Het belang van gezond eten 
zijn thema’s die van belang zijn voor de toekomst van de leerlingen.

Tijdens de rondleiding in Tomatoworld ervaren leerlingen op hun eigen niveau het gevoel dat iedere wereldburger ook zelf een bijdrage kan leveren aan de oplossingen van het wereldvoedselvraagstuk door zijn/haar eigen voedselkeuze en leefwijze.

 

Vraag subsidie aan voor GRATIS bezoek of vervoer naar Tomatoworld!

Meer info over subsidie

Programma op maat

Buiten de standaard rondleiding is het mogelijk om in overleg een programma te maken. Wij beschikken hiervoor over medewerkers met jarenlange ervaring in het onderwijs. Op deze wijze kan een bezoek geheel worden aangepast aan het lesthema van de leerlingen, mits tijdig aangevraagd.

Recensie

T