Excursie voor VO

Wij bieden voor uw leerlingen interactieve rondleidingen met eigentijdse thema's. En natuurlijk brengen de leerlingen een bezoek aan de demonstratiekas van Tomatoworld. Hier kunnen ze met hun eigen ogen zien hoe 35 verschillende tomatenrassen worden gekweekt met de modernste technieken. Ze horen de hommels vliegen en zien wat er allemaal gedaan wordt om een mooie, smaakvolle tomaat te krijgen. Ze leren hoe ziekten en plagen op een biologische wijze worden aangepakt en... natuurlijk proeven ze van de verschillende soorten tomaten.

Voor het voortgezet onderwijs hebben wij programma's die zijn afgestemd op de diverse keuzeprofielen zoals NATUUR & GEZONDHEID en NATUUR & TECHNIEK .

Vul hier uw aanvraagformulier voor een rondleiding in

Tarieven onderwijs

Tarieven scholen

Hoe gaan we 9,8 miljard mensen voeden?

Deze mondiale uitdaging staat centraal in Tomatoworld en komt in elke rondleiding op verschillende manieren, maar altijd interactief, aanbod. 
- Bevolkingsgroei en urbanisatie
- Eindigheid van fossiele brandstoffen 
- Opwarming van de aarde
- Schaarste van zoet water 
- Verspilling van voedsel 
- Het belang van gezond eten 
zijn thema’s die van belang zijn voor de toekomst van de leerlingen.

Tijdens de rondleiding in Tomatoworld ervaren leerlingen op hun eigen niveau het gevoel dat iedere wereldburger ook zelf een bijdrage kan leveren aan de oplossingen van het wereldvoedselvraagstuk door zijn/haar eigen voedselkeuze en leefwijze.

 

Programma op maat

Buiten de standaard rondleiding is het mogelijk om in overleg een programma te maken. Op deze wijze kan een bezoek geheel worden aangepast aan het lesthema van de leerlingen, mits tijdig aangevraagd.

Klik hier om in overleg een programma samen te stellen