Tomatenavontuur voor jonge ontdekkers!

Bij ons bieden we iets speciaals voor jullie, de avontuurlijke en nieuwsgierige leerlingen! Stap in de wereld van tomaten met onze interactieve kinderrondleidingen, speciaal ontworpen om jullie te laten kennismaken met tomatenteelt.

Wat staat er op het programma?

Een hoogtepunt van onze educatieve ervaring is een bezoek aan ons fieldlab, een test- en demonstratiekas bij Tomatoworld, waar magie elke dag gebeurt. Hier kunnen jullie met jullie eigen ogen zien hoe verschillende tomatenrassen worden getoverd met behulp van supermoderne technologie. Hoor de hommels zoemen terwijl ze hun werk doen en ontdek wat er allemaal gedaan wordt om die sappige, smaakvolle tomaten te laten groeien.

En er is meer! We laten jullie zien hoe we op een vriendelijke en natuurlijke manier ziekten en vervelende beestjes aanpakken, en dan komt het allerleukste gedeelte: proeven! Jullie mogen smullen van de verschillende soorten tomaten, en wie weet ontdekken jullie wel jullie nieuwe favoriet.

Dus, trek je nieuwsgierige schoenen aan en kom met ons mee op avontuur naar de wondere wereld van tomaten. Jullie gaan niet alleen leren, maar ook genieten van een smaakvolle ervaring die jullie niet snel zullen vergeten. Kom en beleef het tomatenavontuur met ons!

Tarieven onderwijs

Tarieven scholen

Neem contact op om een rondleiding te boeken

reservering@tomatoworld.nl

Hoe gaan we 9,8 miljard mensen voeden?

Bij Tomatoworld nemen we de mondiale uitdagingen van vandaag serieus en willen we leerlingen inspireren om na te denken over hun rol in het vormgeven van de toekomst. Onze rondleidingen, speciaal ontworpen voor het primair onderwijs, brengen deze cruciale thema's tot leven op een interactieve en boeiende manier.

Wat staat er centraal in onze rondleidingen?

  1. Bevolkingsgroei en Urbanisatie: Leerlingen ontdekken hoe de wereldbevolking groeit en steden zich ontwikkelen, en begrijpen de impact hiervan op voedselproductie en -verdeling.

  2. Eindigheid van Fossiele Brandstoffen: We laten zien hoe duurzame energie en slimme technologieën een rol spelen in de landbouw en voedselvoorziening.

  3. Opwarming van de Aarde: Leerlingen verkennen de gevolgen van klimaatverandering en hoe deze de landbouw beïnvloeden.

  4. Schaarste van Zoet Water: Ze begrijpen de waarde van water en hoe efficiënt gebruik ervan cruciaal is voor voedselproductie.

  5. Verspilling van Voedsel: We laten zien hoe voedselverspilling kan worden verminderd en waarom dit belangrijk is.

  6. Het Belang van Gezond Eten: Leerlingen leren over voedingswaarde en gezonde eetgewoonten.

Tijdens de rondleiding bij Tomatoworld ervaren leerlingen op hun eigen niveau dat ze als wereldburgers een bijdrage kunnen leveren aan het oplossen van het wereldvoedselvraagstuk door hun eigen voedselkeuze en levensstijl. We moedigen hen aan om na te denken over de impact van hun keuzes en hoe ze kunnen bijdragen aan een duurzamere en gezondere toekomst voor onze planeet.

Kom met ons mee op een leerzaam avontuur bij Tomatoworld, waar de toekomst wordt ontdekt en waar elk kind kan leren dat kleine veranderingen een groot verschil kunnen maken.

Programma op maat

Buiten de standaard rondleiding is het mogelijk om in overleg een programma te maken. Onze collega's staan voor u klaar om een passende activiteit te organiseren. Op deze wijze kan een bezoek geheel worden aangepast aan het lesthema van de leerlingen, mits tijdig aangevraagd.

contact