Excursie voor PO

Wij bieden voor uw leerlingen interactieve rondleidingen met eigentijdse thema's. En natuurlijk brengen de leerlingen een bezoek aan de demonstratiekas van Tomatoworld. Hier kunnen ze met hun eigen ogen zien hoe 35 verschillende tomatenrassen worden gekweekt met de modernste technieken. Ze horen de hommels vliegen en zien wat er allemaal gedaan wordt om een mooie, smaakvolle tomaat te krijgen. Ze leren hoe ziekten en plagen op een biologische wijze worden aangepakt en... natuurlijk proeven ze van de verschillende soorten tomaten.

Voor het voortgezet onderwijs hebben wij programma's die zijn afgestemd op de diverse profielen. 

 

Vul hier uw aanvraagformulier voor een rondleiding in

Aanvraagformulier scholen

Aanbod primair onderwijs (PO)

BELEEF EN AAN DE SLAG
Rondleiding met bezoek aan de demonstratiekas met meer dan 80 verschillende tomatenrassen. Tomaten proeven. Aangevuld met opdrachten over de wereldvoedseluitdagingen, zoals gezonde voeding, verspilling en opwarmen van de aarde. (1,5 uur)

PROEVEN UIT DE SMAAKKIST
De smaakkist kan besteld worden voor een smaakles in de klas. Het lesmateriaal geeft de leerkracht de nodige informatie over de geschiedenis van de tomaat, de verschillende smaken, vitamines, mineralen en toepassingen.

Tarieven Aanbod primair onderwijs (PO)

Tarieven scholen

Hoe gaan we 9,8 miljard mensen voeden?

Deze mondiale uitdaging staat centraal in Tomatoworld en komt in elke rondleiding op verschillende manieren, maar altijd interactief, aanbod. 
- Bevolkingsgroei en urbanisatie
- Eindigheid van fossiele brandstoffen 
- Opwarming van de aarde
- Schaarste van zoet water 
- Verspilling van voedsel 
- Het belang van gezond eten 
zijn thema’s die van belang zijn voor de toekomst van de leerlingen.

Tijdens de rondleiding in Tomatoworld ervaren leerlingen op hun eigen niveau het gevoel dat iedere wereldburger ook zelf een bijdrage kan leveren aan de oplossingen van het wereldvoedselvraagstuk door zijn/haar eigen voedselkeuze en leefwijze.

Vraag subsidie aan voor GRATIS bezoek of vervoer naar Tomatoworld!

Meer info over subsidie

Programma op maat

Buiten de standaard rondleiding is het mogelijk om in overleg een programma te maken. Wij beschikken hiervoor over medewerkers met jarenlange ervaring in het onderwijs. Op deze wijze kan een bezoek geheel worden aangepast aan het lesthema van de leerlingen, mits tijdig aangevraagd.

contact

Jonge kinderen

De rondleiding voor de jongste kinderen wordt aangepast aan de concentratieboog van deze leeftijd. De maximale groepsgrootte is afhankelijk van het niveau van de leerlingen/studenten en het aantal aanwezige begeleiders. 

Of bestel onze smaakles

Informatie smaakkist

Recensie

Klimaatvriendelijk

Klimaatvriendelijk

Energieverbruik is en blijft de grootste uitdaging voor de glastuinbouwsector. Als je puur naar de cijfers kijkt, kan dit een schrikbarend effect hebben. Maar daar is ruimte voor nuance. Deze animatie laat zien op welke manieren de sector nu én in de toekomst slimmer met energie omgaat.

Klimaatvriendelijk