Enza Zaden sluit zich weer aan bij Tomatoworld

In de kas van Tomatoworld staan dit jaar 18 tomatenrassen van Enza Zaden. Zij hebben zich weer aangesloten bij het netwerk van partners. Enza Zaden ontwikkelt nieuwe groenterassen die over de hele wereld geteeld, verkocht en gegeten worden. Als onafhankelijk familiebedrijf is Enza Zaden al drie generaties lang actief.

Video of Introduction Enza Zaden, Keimpe Veenstra

Kernwaarden als ondernemerschap, lange termijn visie en focus op innovatie zijn kenmerkend voor het onderscheidende vermogen en de gezonde groei van het bedrijf. 

De kernvraag die in de tentoonstelling van Tomatoworld centraal staat “Hoe voeden we in 2050 bijna 10 miljard mensen”, is ook een belangrijk uitgangspunt bij Enza Zaden. In de dagelijkse bezigheden gaat het om het ontwikkelen van de juiste rassen voor het juiste klimaat zodat overal ter wereld gevarieerde en gezonde groenten kunnen worden gegeten. 

Voor Enza Zaden is de nieuwe richting van Tomatoworld waarin data gedreven teelttechnologieën gevalideerd en gedemonstreerd worden een interessante ontwikkeling waar ze graag bij willen zijn. De eerste oogst in Tomatoworld wordt medio april verwacht. Bezoek is mogelijk op afspraak met in achtneming van de Covid-19 maatregelen.