Regio stimuleert digitalisering in kassen en 5G Fieldlab

Tomatoworld zet de volgende stap in datagestuurd telen! ๐ŸŒฑ๐Ÿ’ป๐ŸŒ

Regio stimuleert digitalisering in kassen en 5G Fieldlab

Spannend nieuws! Tomatoworld zet de volgende stap in datagestuurd telen! De afgelopen twee jaar was Tomatoworld al de plek waar telers en andere bezoekers in ons fieldlab Data Driven Growing & Robotics kunnen kijken naar de verschillende technieken om tomaten te telen. In het project RoboCrops Vliegende start gaan we ons fieldlab naar een nieuw niveau van Data Driven Growing brengen. Dit doen we in samenwerking met partners FME, InnovationQuarter en World Horti Center. Hiermee willen we het gebruik van nieuwe technologieรซn stimuleren en teeltbedrijven en techbedrijven bij elkaar brengen om samen succesvol te innoveren. Ook Provincie Zuid-Holland zag het belang van deze ontwikkeling in en leverde hiervoor een bijdrage. In samenwerking met techbedrijven partners en experts in de tuinbouwsector wordt gewerkt aan het versnellen van digitale innovatie in de glastuinbouw. Dit is niet alleen belangrijk voor het oplossen van vraagstukken rondom duurzaamheid en arbeidstekorten, maar ook voor het aantrekken van (deep) tech bedrijven naar onze regio.

5๐‘ฎ ๐‘ญ๐’Š๐’†๐’๐’…๐’๐’‚๐’ƒ ๐ŸŒฑ๐ŸŒ

Maar dat is nog niet alles! Tomatoworld wordt ook een 5G fieldlab dankzij het project Do IoT (Delft on Internet of Things) voor de glastuinbouw. Samen met projectpartners Do IoT Fieldlab, TNO, MKB BV, Stichting Robovalley en Tomatoworld worden in RoboHouse en Tomatoworld 5G test- en experimenteerfaciliteiten gebouwd. Dit biedt bedrijven de mogelijkheid om innovatieve systemen te ontwikkelen, te testen en te demonstreren die zonder hoogwaardige mobiele dataverbindingen, zoals 5G, niet mogelijk zouden zijn. Dit maakt Tomatoworld nog interessanter voor onze partners!

Het is belangrijk dat meer ondernemers in Greenport West-Holland innoveren om succesvol te blijven in de glastuinbouw en aantrekkelijk als vestigingsplaats voor techbedrijven. Deze projecten waarbij Tomatoworld betrokken is, dragen bij aan de innovatiekracht van het tuinbouwcluster en het vestigingsklimaat voor (deep) tech bedrijven. ๐ŸŒฑ๐Ÿ…๐Ÿ’ป

Met dank aan de Metropoolregio Rotterdam Den Haag, Provincie Zuid-Holland en Gemeente Westland voor de financiรซle ondersteuning van deze projecten.