Rotterdam naar de glastuinbouw tijdens World Food Festival 2019

In het kader van het World Food Festival kwam groep 8 van de Hildegardisschool uit Rotterdam vandaag voor een bliksemstage naar Tomatoworld. Wethouder Karin Zwinkels vergezelde de kinderen tijdens hun rondleiding in Tomatoworld langs de wereldvoedseluitdaging, in de tomatenkas met 80 verschillende tomaten rassen én met de tomatenproeverij.

Leren en ervaren
Vrijdag 11 oktober staat in het teken van ‘voedselindustrie ontmoet onderwijs’. Verschillende scholen bezoeken bedrijven in de regio’s Westland en Hoeksche Waard om daar te leren en ervaren waar het voedsel vandaan komt. Met name kinderen in de grote steden weten nauwelijks waar hun (verse) voedsel vandaan komt. Glastuinbouw Nederland en gemeente Westland zien het mede als hun taak om het duurzame verhaal van de sector uit te dragen richting de consument.

Waar komt die groente vandaan
De beoogde hoofddoelgroep is de jongere inwoner van Rotterdam; basisschoolleerlingen en hun ouders die vrijdag en zaterdag kennis op kunnen doen tijdens de rondleiding bij o.a. Tomatoworld én tijdens het driedaagse World Food Festival van 11 t/m 13 oktober op en rond de Binnenrotte in Rotterdam. Samen met de gemeente Westland (en met steun van Greenport West-Holland) wordt daar een kas gerealiseerd, waar de inwoners van de stad het bijzondere karakter van de glastuinbouw kunnen beleven en Tommies tomaatjes van Greenco kunnen ‘tappen’! Een publiekstrekker op zondag wordt ook de lunchtafel die decoratief aangekleed wordt met de tomaten worldmixen van Tomatoworld. Tijdens dit programmaonderdeel wordt er gekookt met de mooiste producten uit de regio, waarbij het streven is geen afval te creëren.