Trias Westland start levering aardwarmte

Telers die zijn aangesloten bij Trias Westland kunnen sinds deze week gebruik maken van de levering van aardwarmte. Na twee maanden vertraging is de aardwarmteput aan de Lange Broekweg in Naaldwijk eindelijk in bedrijf, zo meldt de WOS.

Het aardwarmteproject zou aanvankelijk al halverwege mei in gebruik worden genomen, maar dat moest door problemen worden uitgesteld. Op 2,3 kilometer diepte waren de kleine openingen verstopt geraakt waardoor het water alleen gedeeltelijk kon wegstromen in de ondergrond. Inmiddels is de injectieput grondig schoongemaakt.
Bij Trias wordt aardwarmte gewonnen op 2,3 kilometer diepte in de aarde. Aanvankelijk was het de bedoeling om op 4 kilometer diepte te winnen, maar dit bleek niet haalbaar. Er wordt nu aardwarmte geleverd aan 26 tuinders. De warmte uit de bron is goed voor ongeveer 20 MWth. Dit staat gelijk aan het energieverbruik van 15.000 tot 20.000 huishoudens per jaar.
Er komt vrijwel zeker een tweede aardwarmteput, naast de put die er nu al is. Deelnemers van Trias die geen gebruik konden maken van de warmte van het eerste doublet krijgen hierdoor toch de mogelijkheid tot levering van aardwarmte. 
Bron: 19-07-2019    11:04 
  |    WOS