Cultilene

Saint-Gobain Cultilene B.V. https://cultilene.com/

Als teler of opkweker gaat u voor het beste resultaat, zoekt u continu naar de optimale teeltstrategie en de juiste plantbalans. Cultilene denkt met u mee: wij voelen ons medeverantwoordelijk voor uw succes. Daarom leveren we de beste oplossingen, in substraat en op het gebied van tuinbouwglas. Oplossingen van een hoogwaardige en constante kwaliteit, die zijn afgestemd op uw bedrijf en teeltsituatie.

Neem contact op met Cultilene

Cultilene introduceert Motorleaf-oogstvoorspellingsservice voor wereldwijde tuinbouw

1-2-2019: PERSBERICHT
Oogstprognoses 50 tot 70 procent nauwkeuriger dankzij kunstmatige intelligentie

Cultilene heeft een partnership gesloten met Motorleaf en gaat de baanbrekende oogstprognose-service van het Canadese bedrijf op de markt brengen. Deze service op basis van artificial intelligence helpt telers om risico’s te beperken en hun bedrijfsvoering naar een hoger plan te tillen.
Het Canadese bedrijf Motorleaf richt zich op het ontwikkelen van kunstmatige intelligentie-oplossingen voor de tuinbouwsector. Kunstmatige intelligentie, oftewel artificial intelligence, helpt om data in te zetten voor het beheersen, voorspellen en verbeteren van de teelt- en bedrijfsprocessen. “Dit brengt telers verder en zal de tuinbouwwereld volledig veranderen”, zegt Mariëlle Klijn, marketing manager bij Cultilene.

Risico’s beperken, rendementen optimaliseren
Cultilene gaat, naast de focus op substraat- en glasoplossingen, de oogstprognose-service van Motorleaf introduceren op de wereldwijde tuinbouwmarkt. Deze service geeft telers een gedetailleerd en nauwkeurig inzicht  in de verwachte opbrengsten. Motorleaf ontwikkelde deze service naar aanleiding van vragen uit de markt. “In 2017 vroeg een Canadese tomatenteler ons of we hem konden helpen bij het voorspellen van zijn oogst”, zegt Alastair Monk, medeoprichter en CEO van Motorleaf. “Hij had behoefte aan meer gedetailleerde voorspellingen; tot dan toe baseerde hij zijn oogstprognose op zijn eigen gewaswaarnemingen. Wij hebben daarop een algoritme ontwikkeld dat - op basis van alle beschikbare data binnen het bedrijf - een nauwkeurige voorspelling geeft van de te verwachten oogst. Inmiddels kunnen we al oogstprognoses afgeven tot vier weken vooruit.” Dit levert ondernemers veel op: ze weten bijvoorbeeld op voorhand al hoeveel producten ze kunnen verkopen, waardoor ze geen producten voor dumpprijzen van de hand hoeven te doen of op het laatste moment nog moeten bijkopen. Ook biedt de gedetailleerde oogstprognose handvatten om de arbeidsplanning beter in te richten. “Kortom: deze artificial intelligence-oplossing stelt telers in staat risico’s te beperken en hun bedrijfsvoering en daarmee hun rendementen te optimaliseren.”

Toegevoegde waarde
Inmiddels maken tomaten- en paprikabedrijven wereldwijd gebruik van de geautomatiseerde oogstprognose van Motorleaf. De resultaten liegen er niet om: de prognoses zijn 50 tot 70 procent nauwkeuriger dan voorspellingen op basis van gewaswaarnemingen. Mariëlle Klijn: “Wij zijn ervan overtuigd dat de oogstprognose-service van Motorleaf een toegevoegde waarde heeft voor tomaten- en paprikatelers wereldwijd. Daarom brengen wij deze service actief onder de aandacht van onze klanten. Daarnaast is deze oogstprognose-service een perfect voorbeeld van ‘Data Driven Growing’; één van meest baanbrekende ontwikkelingen binnen de wereldwijde tuinbouw en een belangrijk speerpunt van Cultilene.”

Terug naar Partneroverzicht

Ook enthousiast geworden?