Head- en handsfree telen is de toekomst, Robocrops helpt je naar de volgende stap.

Voor telers is efficiënter werken vandaag urgenter dan ooit. De techniek heeft allerlei oplossingen klaar liggen, maar toch mist de aansluiting tussen tech en teler. Precies daar komt Robocrops in beeld.

Robocrops zet zich in om telers, technologie, wetenschap en overheid naadloos op elkaar aan te laten sluiten.

RoboCrops

De kansen en risico’s voor de teler zijn het startpunt. Robocrops helpt de teler een stap verder door samen uit te vinden waar hij het beste tijd, geld en energie in kan steken. Robocrops kent de sector van productie tot technologie. Telers kunnen hun voordeel doen met het Robocrops netwerk, evenementen, inhoudelijke kennis en ervaring.

Robocrops helpt dus alle partijen om elkaar beter te begrijpen en samen te werken. Dat is hard nodig, want de uitdagingen in onze sector worden met de dag groter en complexer.

Zo maakt Robocrops de volgende technologische stap in de glastuinbouw mogelijk. Want alleen zo blijft Nederland koploper in de glastuinbouw

Ontstaan en belang

Robocrops ontstond op een evenement waar telers en internationale robotica ontwikkelaars samenkwamen. Veel telers hadden behoefte aan één loket voor onafhankelijk advies over head- en handsfree telen. Het leidde tot een samenwerking tussen InnovationQuarter, FME, WHC en Tomatoworld.

Ropbocrops bestaat ook om het ecosysteem te versterken, daarom werken we aan onderling vertrouwen. Maar we werken ook aan zaken die misschien niet direct iets opleveren, maar de kansen in de Nederlandse tuinbouwsector wel vergroten.

Ook de overheid, wetenschap, brancheorganisaties en onderwijs dragen bij aan een sterke en veerkrachtige tuinbouwsector.

Website Robocrops

Wil jij als teler jouw beste volgende stap gaan zetten in head- en handsfree telen? Of ben jij een techbedrijf dat de aansluiting met telers mist?

Neem contact op met de programmamanager van Robocrops of kijk op de website voor succescases:

Programmamanager:
Maurice Wubben
E: maurice.wubben@robocrops.tech
M: 06 46620320