Combinatietours met World Horti Center

Tomatoworld organiseert ook speciale combitours samen met World Horti Center. World Horti Center is hét kennis- en innovatiecentrum van de internationale glastuinbouwsector. Een combinatiebezoek maakt uw bezoek aan het Westland tot een complete tuinbouw Experience.

De prijs voor de combitour bedraagt € 600,00 (max. 15 deelnemers) en duurt 3 uur exclusief transfer.

contact

Taste & Feel Tour

TASTE & FEEL TOUR
De Nederlandse tuinbouw is befaamd om de high tech en duurzame productiemethode
waarmee op efficiënte wijze verse en veilige producten worden geproduceerd. De tour TASTE &
FEEL staat in het teken van proeven en beleven.

De wereld van de glastuinbouw heeft zo veel te bieden. Tijdens een rondleiding door World Horti Center worden vakbezoekers door HortiXperts meegenomen door alle facetten van en hypermoderne ontwikkelingen in de sector. De rondleiding door het kennis- en innovatiecentrum is een ware HortiXperience; er wordt er een bezoek gebracht aan het high-tech onderzoekscentrum, u wordt meegenomen langs de vele innovaties die gedemonstreerd worden in meer dan 100 stands van toonaangevende glastuinbouwbedrijven én ook mag men een kijkje nemen bij MBO Westland waar onderwijs en bedrijfsleven samen komen. 

Na dit bezoek maakt u een transfer van 5 minuten naar Tomatoworld.

Tomatoworld is een echte beleving waar u de kas met meer dan 80 verschillende tomatenrassen bezoekt. Een specialist vertelt u hoe innovatief de Nederlandse telers hun producten kweken. U ziet hommels hun werk doen en u voelt het aangename klimaat waarin de tomatenplanten groeien. Als al uw vragen over de teelt zijn beantwoord komt u in de “snoepwinkel” van tomaten. Hier volgt uitleg over de
karakteristieken en gebruiksmogelijkheden van de verschillende rassen en mag u zelf proeven welke tomaat uw voorkeur heeft.

Combitour Veredeling

VEREDELING
Alles begin bij het zaadje. De Nederlandse glastuinbouwsector is befaamd om de duurzame productiemethode, maar u wist waarschijnlijk niet dat bijna een kwart van alle groentezaden afkomstig is van Nederlandse veredelingsbedrijven. Veredeling is de kiem van de sector. Zonder de kwalitatief hoogwaardige zaden zouden de Nederlandse telers niet in staat zijn om de mooie, gezonde producten te telen.


De tour VEREDELING start in Tomatoworld waar u zich allereerst bewust wordt van de uitdagingen waar we mondiaal voor staan in de voorziening van gezond en veilig voedsel. Een specialist neemt u mee in de wereld van zaad tot tomaat. U maakt kennis met de wereldspelers op het gebied van groenteverdeling en wordt zich bewust van de grote waarde die zij hebben.
Tijdens een bezoek aan de kas met meer dan 80 verschillende tomatensoorten ervaart u hoe de teler de hoogwaardige zaden laat uitgroeien tot planten met een hoge opbrengst per vierkante meter.

Na het bezoek aan Tomatoworld maakt u een transfer naar het World Horti Center. Hier komt u terecht in de high-tech omgeving van de Nederlandse glastuinbouwsector. Meer dan 120 toonaangevende bedrijven uit de sector presenteren op een permanente beursvloer hun nieuwste innovaties, onder andere op het gebied van veredeling en vermeerdering. Ook alle andere innovatieve en duurzame oplossingen in het proces van zaad tot consument komen aan bod. De rondleiding gaat ook langs het onderwijs gedeelte van het kennis- en innovatiecentrum, waar talent van de toekomst samenkomt met bedrijfsleven. De rondleiding wordt afgesloten in het onderzoekscentrum, waar in 38 verschillende afdelingen onderzoek gedaan wordt op het gebied van onder andere klimaat, watergift, belichting, gewasbescherming en teeltsystemen om effecten te toetsen op gewasniveau.