Rondleiding | Verwelkoming van de Gemeente Westland met Oekraïense delegatie

Vandaag was een spannende dag toen we samen met een delegatie van Oekraine, bestaande uit ongeveer 50 personen, de Gemeente Westland verwelkomden.

De dag begon met een warm welkom door wethouder Peter Valstar, gevolgd door een informatieve introductie over Tomatoworld door interim-directeur Aart Van den Bos. Aart benadrukte de inzet van Tomatoworld voor datagedreven benaderingen en duurzaamheid. Onze gids, Ank van der Meulen, gaf vervolgens waardevolle inzichten in de uitdaging om een groeiende wereldbevolking te voeden.

De Oekraïense delegatie, met onder meer zo'n vijftien Oekraiense burgemeesters en dertig tot veertig vertegenwoordigers uit de tuinbouwsector, bracht drie dagen door in de Westland regio. Dit bezoek was bedoeld om de directe samenwerking tussen Nederlandse stakeholders en Oekraïense leiders en partners te bevorderen, met name voor diegenen die geïnteresseerd zijn in kansen in de tuinbouwsector.

Tijdens de rondleiding verkenden de gasten de kas en leerden ze over groeiprocessen, energieverbruik, biologische gewasbescherming en waterbesparing. De discussies waren ook gericht op logistiek en duurzaamheid, met onderwerpen als energie-efficiëntie en circulaire oplossingen.

De delegatie vervolgde haar tour naar KUBO Greenhouse Projects in Monster, waar de nadruk zal liggen op belangrijke onderwerpen als kassen, tuinbouw en AGRItech.

De delegatie was erg enthousiast door veel vragen te stellen en ze kunnen niet wachten om zelf weer aan de slag te gaan.